okotudat.hu oko-eletmod.hu

pozŪciů: Cikkek \ √Črdekess√©gek

LapozŠs:
√ďri√°sj√©ghegy szakadt le az Antarktiszr√≥l
Manhattan sziget√©n√©l h√©tszer nagyobb j√©gt√∂mb szakadt le az Antarktisz nyugati r√©sz√©n. A 415 n√©gyzetkilom√©ter ter√ľlet√Ľ t√∂mb √©vsz√°zadok √≥ta lehetett az √ļgynevezett Wilkins-j√©gself sz√©l√©n.

Az MR1 / Kossuth ad√≥ k√∂rnyezetv√©delmi m√Ľsorai
2007 okt√≥ber 1-t√Ķl - a meglev√Ķk mellett - √ļj k√∂rnyezetv√©delmi m√Ľsorok is indulnak az MR1 Kossuth ad√≥n.

Citi: 50 milliárd dollár a klímaváltozás kezelésére
Egyre t√∂bb orsz√°g √©s nagyv√°llalat l√°tja be, hogy a kl√≠mav√°ltoz√°s √ľgy√©ben t√∂rt√©n√Ķ fell√©p√©s k√∂z√∂s √©rdek. A vil√°g vezet√Ķ tud√≥sai √°ltal k√©sz√≠tett, megjelen√©s el√Ķtt √°ll√≥ tanulm√°nyb√≥l kisziv√°rgott r√©szletek szerint a korm√°nyoknak mind√∂ssze 20-30 √©v√ľk maradt arra, hogy tegyenek valamit a legs√ļlyosabb k√∂vetkezm√©nyek elh√°r√≠t√°s√°ra.

Okt√≥ber 4. az √Āllatok Vil√°gnapja
Az ember a k√∂rnyezet√©ben tal√°lhat√≥ h√°zias√≠tott √©s vad√°llat √°llom√°nyt a mindennapi √©let sor√°n, sz√©les k√∂rben haszn√°lja. Felgyorsult vil√°gunkban egyre kevesebb sz√≥ esik az √°llati √©let tisztelet√©r√Ķl, pedig az √°llatok felhaszn√°l√°s√°nak az ember sokat k√∂sz√∂nhet.

Több bálnafaj a kihalás szélén?
kipusztul√°s fenyeget t√∂bb b√°lnafajt√°t, √°ll√≠tja a Term√©szetv√©delmi Vil√°galap, a WWF, valamint a b√°lna √©s delfinv√©d√Ķ szervezet, a WDCS tanulm√°nya

 
Elťrhetűsťg: 3515 Miskolc, EgyetemvŠros Pf. 3. Tel.: 46/555-070
2006 © ÷KO-FERR Nonprofit Kft.